Restaurang med möjlighet till evenemang i Borås (RE-3039)

location Borås - Västra Götaland

Din intresseanmälan har skickats

Omsättning

4 Mkr

Resultat

Vinst

Hyra

18000 kr/mån

Beskrivning av Restaurang med möjlighet till evenemang i Borås (RE-3039)

Bakgrund till försäljningen
Grillochgryta AB har under nästan ett decennium byggt upp en framgångsrik verksamhet med högkvalitativ matupplevelse inom den persiska köket. Senaste 4 åren har verksamheten fokuserat mer på evenemang. Ägaren har nu beslutat att sälja företaget för att fokusera på andra affärsutvecklingsmöjligheter. Den nya ägaren kommer att få ta över en välrenommerad verksamhet med god potential för fortsatt tillväxt och expansion.

Verksamhetsbeskrivning
Grillochgryta AB är en välkänd restaurang i Borås, belägen på Bäckegränd 5, i byggnaden vid Österlånggatan 47. Företaget har specialiserat sig på att arrangera evenemang, vilket har resulterat i en omsättning på cirka 1,2 miljoner kr från evenemangsverksamheten efter pandemin, med en tidigare omsättning på 2,7 miljoner kr före pandemin då verksamheten drevs som restaurang. Verksamheten har ett starkt rykte och en lojal kundbas, vilket gör den till en attraktiv investering för rätt köpare.

Vad ingår?
I försäljningen ingår alla inventarier som är nödvändiga för driften av restaurangen. Företagets närvaro på sociala medier, inklusive Facebook och Instagram, kommer också att överföras till den nya ägaren, vilket ger en bra plattform för marknadsföring och kundengagemang. Hyreskontraktet med en månadshyra på 18 000kr inklusive moms (ca 14 400kr exklusive moms) kan överföras till den nya ägaren.

Omsättning/Resultat
Företaget har en vinstmarginal på 30-40% och har nått break-even efter pandemin. Det finns en stor potential för att öka omsättningen genom att expandera verksamheten och återuppta de nivåer som uppnåddes före pandemin.

Personal
Grillochgryta AB hyr in person som arbetar deltid under evenemang, men har ej några fast anställda. Den lilla men dedikerade personalstyrkan bidrar med värdefull erfarenhet och kompetens till verksamheten.

Inventarier
Inventarierna inkluderar all utrustning och möblemang som krävs för att driva en framgångsrik restaurang och evenemangslokal. Inventariernas värde är uppskattat till 80 000kr.

Hyreskontrakt
Restaurangen ligger i en strategisk lokal i Borås med en månadshyra på 18 000kr inklusive moms. Kontraktet kan överföras till den nya ägaren, vilket säkerställer en smidig övergång och fortsatt drift.

Öppettider
Restaurangen är för närvarande öppen endast under evenemang på fredagar och lördagar mellan 16:00 och 01:00, vilket ger den nya ägaren flexibilitet att utöka öppettiderna mellan Måndag-Söndag och därmed öka intäkterna.

Varulager
Det aktuella lagret, bestående av sprit och råvaror, har ett uppskattat värde av 80 000kr. Lagret överförs till den nya ägaren enligt överenskommelse. Tillstånd inom resturangverksamhet finns.

Begärt pris
Ring för info.

FAKTA
Objekt.nr: RE-3039
Bransch: Restaurang/Evenemang
Namn: Grillochgryta AB
Ort: Borås
Omsättning: 1,2 miljoner kr (evenemang), 2,7 miljoner kr (restaurang)
Resultat: Break-even efter pandemin
Hyra: 18 000kr inkl moms
Begärt pris: Ring för info

För ytterligare information och visning, vänligen kontakta oss via e-post eller telefon. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansvarig mäklare
Jonna Leinonen

Länk till annonsen på mäklarens sida

User

Old Brokers

Old Brokers

Telefon: Visa nummer

Mobil: Visa nummer

    Fråga Mäklaren

      Old Brokers

      Old Brokers

      Telefon: Visa nummer

      Mobil: Visa nummer

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer