Lönsamt e-handelsbolag inom mobiltillbehör

location Sverige

Din intresseanmälan har skickats

Omsättning

20 Mkr

Flyttbart företag

Ja

Beskrivning av Lönsamt e-handelsbolag inom mobiltillbehör

Till försäljning finns nu en lönsam e-handel inom mobiltillbehör. Omsättningen uppgår till 20
miljoner kronor med en EBIT om 1 miljon, med en ökande trend YoY. Försäljningen sker via CDON Marketplace med en dropship-lösning, vilket gör att nuvarande ägaren endast lägger ner 8-10 timmar per månad i arbete och gör därmed detta till den perfekta affärsverksamheten för den som även har andra engagemang pågående eller vill ha en god bas att skala upp. Baserat på hur bolaget bedrivs idag kan försäljningspriset av produkterna sättas relativt lågt samtidigt som en god marginal kan bibehållas sett till produktkategorin, och för en köpare med en befintlig infrastruktur i form av e-handel, lagerhantering m.m. kan lönsamheten snabbt skalas upp när man kopplar bort dropship-lösningen då denna tar en del av marginalen. Bedömt kan EBIT öka med 0,7-1 miljoner kronor, baserat på samma omsättning, för den rätta köparen.

Hittills, och löpande, sker försäljningen endast via CDON, men bolaget har tagit fram en egen e-
handelssite som är redo att lanseras och därmed öppna en egen och ytterligare försäljningskanal. Vidare finns ett stort antal utvecklingsområden identifierade; som nämnts lansering av egen e-handelssite, vilket bedöms öka marginalen med c:a 5 % när försäljningen sker i egen kanal, ökad annonsering med Google AdWords, lansering av egna produkter inom samma segment för att öka snittmarginalen m.m.

Kostnaderna i verksamheten är även i övrigt minimala och uppgår till cirka 2-3 tkr per månad, vilket främst avser kostnader för hosting, backup samt mailservrar.

För mer information vänligen fyll i kontaktformuläret för att erhålla NDA, då försäljningen sker under sekretess. Skriv gärna med några rader om er och er verksamhet för en snabbare process.

Le

Lönsamt e-handelsbolag

    Fråga Mäklaren

      Le

      Lönsamt e-handelsbolag

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer