Livsstilsbutiker med starkt fokus på glädje och kreativitet

Din intresseanmälan har skickats

location Sverige

Omsättning

10-20 Mkr

Anställda

2-10 st

Beskrivning av Livsstilsbutiker med starkt fokus på glädje och kreativitet

Bolagsbron har fått uppdraget att förmedla ett företag erbjuder som ett omfattande sortiment av högkvalitativa produkter från välkända varumärken, inklusive hem- och inredningsartiklar, köksredskap, mode, accessoarer och barnprodukter, samt egna varumärkesprodukter. Omsättningen för det senaste verksamhetsåret uppgick till ca 14 Mkr med ett positivt resultat.

Försäljningen sker via fyra fysiska butiker belägna på attraktiva orter som har stort besökarantal, främst under sommarhalvåret. Försäljning sker även via en webbutik.

Genom sitt koncept ”The Social Life” fokuserar Bolaget på att främja sociala aktiviteter och inspirera till umgänge med familj och vänner. Butikerna erbjuder kreativa miljöer med inspirerande produkter, tips och möjligheter för socialt samspel. Bolagets fokus har varit att skapa ett hållbart och innovativt detaljhandelskoncept som är skalbart för både fysiska butiker och digitala plattformar.

Butikerna är utrustade med målarverkstäder där kunder kan köpa material och skapa konstverk direkt på plats. Bolaget arrangerar även vintagemarknader och temakvällar, främst annonserade via sociala medier.

Butikernas målgrupp är medvetna kvinnor i åldern 45-65 år och familjer med medel- till höginkomstnivå. En stark kundlojalitet har byggts upp genom ett medlemsprogram som främjar gemenskap.

Bolaget har avtal med specifika leverantörer för exklusiv försäljning på vissa platser och använder även strategiska avtal för att hantera lagerkostnader. Teamet består av erfarna medarbetare i åldrarna 20 till 65 år.

Det finns betydande utvecklingsmöjligheter, bland annat genom att utöka sortimentet av egna varumärken, öppna nya butiker i strategiska lägen och expandera till nya affärsområden som boutiquehotell och stylingverksamhet, vilket kan stärka varumärket och skapa ytterligare intäktskällor.

Fördelar med förvärvet
• Aktuellt och omtyckt koncept: Bolagets koncept har visat sig vara populärt och tilltalande för en bred kundbas. Bolaget riktar sig mot en köpstark målgrupp, kvinnor 40+, som ofta förbises av konkurrenterna.
• Starkt och tydligt varumärke: Ett välkänt och igenkännligt varumärke som står för kvalitet och kreativitet.
• Inspirerande butiker: Butikerna erbjuder unika och inspirerande miljöer som engagerar och skapar glädje hos kunderna.
• Engagerade medarbetare: Bolagets team består av passionerade och engagerade medarbetare som brinner för att skapa bästa möjliga kundupplevelse.
• Omfattande kontaktnät: Bolaget har ett stort och värdefullt nätverk av kontakter inom branschen.
• Potential för utveckling av egenbrandade produkter (EMV): Stor möjlighet att expandera utbudet av egna märkesvaror. Möjligheten finns även att distribuera egenbrandade produkter genom återförsäljare.
• Potential för e-handel: Bolagets webbutik har stor tillväxtpotential.
• Skalbart koncept: Bolaget koncept är tydligt och enkelt att replikera för att öppna fler butiker.

User

Alexander Blomqvist

Telefon: Visa nummer

    Fråga Mäklaren

      Alexander Blomqvist

      Telefon: Visa nummer

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer

        Vanliga frågor och svar från företagsköpare