Leverantör av färskt hundfoder

Din intresseanmälan har skickats

location Västra Götaland

Grundat

1955

Omsättning

9 Mkr

Prisidé

2-5 Mkr

Resultat

Vinst

Generationskiftesföretag

Ja

Flyttbart företag

Ja

Beskrivning av Leverantör av färskt hundfoder

Företaget är en etablerad tillverkare av färskt hundfoder, med rötter från 1950-talet och omfattande erfarenhet inom branschen. De använder endast svenska, livsmedelsgodkända animaliska råvaror av högsta kvalitet, vilket är uppskattat av uppfödare. Fodret mals, mixas och förpackas i korvar eller tarmar, och finns i tre produktvarianter om 1 kg. Företagets färskfoder är näringsrikt och lämpar sig som helfoder för både valpar och vuxna hundar, särskilt för aktiva hundar som brukshundar, jakthundar, slädhundar och kapphundar. Produkterna är godkända av Jordbruksverket, som utför regelbundna kontroller och provtagningar.
Marknaden för färskt hundfoder i Sverige växer på grund av ökad medvetenhet om husdjurs näringsbehov och hälsa. Färskt hundfoder erbjuder bättre näringsinnehåll, smaklighet och hälsovinster jämfört med torrfoder.
Företaget har cirka 230 aktiva kunder, inklusive 60 återförsäljare i Sverige och 170 direktkunder, främst kennlar. Export sker till Schweiz, Finland, Tyskland och Frankrike. Cirka 87% av omsättningen kommer från den svenska marknaden, varav 50% via återförsäljare. Verksamheten omsätter cirka 9 miljoner kronor med god lönsamhet.
Det finns stora tillväxtmöjligheter för en ny ägare som är villig att satsa på målmedveten marknadsföring och aktiv försäljning, både direkt och genom nya samarbetspartners i Sverige och utomlands. Företaget utvecklar för närvarande också ett nytt kattfoder.
Överlåtelsen som sker av åldersskäl är planerad som en inkråmsaffär och innefattar ett väl inarbetat varumärke, en stor trogen kundkrets, varulager, väl fungerande produktionsutrustning och recepturer.

Ytterligare information och prospekt lämnas efter undertecknande av sekretessförbindelse.
Vid frågor, kontakta ansvariga företagsmäklare.

Länk till annonsen på mäklarens sida

User

Mats Nylén

Länia Västra Götaland

Telefon: Visa nummer

    Fråga Mäklaren

      Mats Nylén

      Länia Västra Götaland

      Telefon: Visa nummer

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer