Framgångsrik restaurang i hjärtat av Östersund med potential för tillväxt (RE-3043)

Din intresseanmälan har skickats

location Östersund - Jämtland - Norrland

Omsättning

10,2 Mkr

Resultat

Vinst

Beskrivning av Framgångsrik restaurang i hjärtat av Östersund med potential för tillväxt (RE-3043)

Bakgrund till försäljningen
Nuvarande ägare har framgångsrikt drivit restaurangen sedan 2003. Efter 20 framgångsrika år har ägarna beslutat att sälja verksamheten då de ska flytta till annan ort. Restaurangen har en stabil och stigande omsättning, och det finns stor potential för fortsatt utveckling under nya ägare. Trots pandemins påverkan har restaurangen behållit sin goda lönsamhet och kommit ut starka på andra sidan.

Verksamhetsbeskrivning
Restaurangen är etablerad i centrala Östersund på en attraktiv adress. Restaurangen har byggt upp ett starkt rykte tack vare sitt centrala läge, högkvalitativa mat och lojala kundbas. Verksamheten har en genomsnittlig dagsomsättning på 55 000 kr och med möjligheter till ökad lönsamhet genom justeringar av ägarrelaterade kostnader och genom utökade öppettider.

Restaurangen erbjuder en meny och service som lockar både lokala och tillresta gäster, och med ytterligare insatser inom marknadsföring och sociala medier finns potential att växa ännu mer.

Vad ingår?
I försäljningen ingår inventarier värderade till 1 100 000 kr, vilket täcker köksutrustning, möblemang och övriga tillgångar. Lager med ett uppskattat värde av 600 000 kr ingår också, med möjlighet till överenskommelse om en krona-för-krona-lageröverlåtelse. Restaurangen har också ett avtal med Ancon för kassasystem, vilket kan övertas eller lösas beroende på nya ägarens preferenser.

Omsättning/Resultat
Restaurangen har historiskt sett haft en stabil omsättning med ett dagsgenomsnitt på 55 000 kr under 2023. Under 2024 ha man begränsat öppettiderna till 28 timmar i veckan (öppet onsdag – lördag) och ligger på en motsvarande dagsomsättning som under 2023. Det finns därmed stora möjligheter för en ny ägare att öka öppettiderna, för att därigenom öka omsättningen. Under 2019 låg dagsomsättningen på 41 000 kr. Man hade då öppet 53 timmar i veckan (öppet måndag – lördag) Resultatet har legat på 3–5% under de senaste åren, men med möjlighet att öka vinsten till 17-22% under ny ägarregi. Detta då många kostnadsposter är relaterade till nuvarande ägare.

Personal
Restaurangen har totalt cirka 5,5 heltidstjänster, om man räknar ihop alla anställdas arbetstimmar. Personalkostnaden, inklusive ägarlöner, utgör cirka 31–32% av omsättningen. Nuvarande ägare har tagit ut en årlig lön på cirka 500 000 kr.

Inventarier
I försäljningen ingår inventarier till ett uppskattat värde av 1 100 000 kr. Inventarierna är i gott skick och bidrar till den dagliga driften av restaurangen. Det krävs inga större investeringar för att underhålla eller uppgradera verksamheten.

Hyreskontrakt
Restaurangen hyr sin lokal av fastighetsbolaget DIÖS, med en månadshyra på 45 000 kr exklusive moms. Hyreskontraktet är löpande och lokalen är strategiskt belägen i Östersunds centrum, vilket ger restaurangen ett naturligt flöde av gäster.

Öppettider
Restaurangen har för närvarande öppet onsdag och torsdag mellan 16.00-22.00, samt fredag och lördag mellan 16.00-24.00. Det finns därmed stora möjligheter att utöka öppettiderna för att maximera omsättningen.

Varulager
Det aktuella varulagret är värderat till cirka 600 000 kr, baserat på inköpspris exklusive moms. Det finns möjlighet att förhandla lagret till ett krona-för-krona-överenskommelse.

Begärt pris
Kontakta ansvarig mäklare för pris. (Alla bud beaktas).

FAKTA
Objekt.nr: RE-3043
Bransch: Restaurang
Ort: Östersund
Omsättning: 10,2 Mkr (2023) - 55 000 kr/dag (2023), 41 000 kr/dag (2019)
Resultat: 3-5%, potential för 17-22%
Hyra: 45 000 kr/månad
Begärt pris: Kontakta ansvarig mäklare för pris.

Ansvarig mäklare
David Nordanskog

User

Old Brokers

Old Brokers

Telefon: Visa nummer

Mobil: Visa nummer

    Fråga Mäklaren

      Old Brokers

      Old Brokers

      Telefon: Visa nummer

      Mobil: Visa nummer

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer

        Vanliga frågor och svar från företagsköpare