Etablerad restaurang i Stockholm med hög omsättning (RE-3042)

Din intresseanmälan har skickats

location Stockholm

Omsättning

16 Mkr

Prisidé

10,5 Mkr

Resultat

Vinst

Hyra

26875 kr/mån

Beskrivning av Etablerad restaurang i Stockholm med hög omsättning (RE-3042)

Bakgrund till försäljningen
Efter flera framgångsrika år med positivt resultat har ägarna beslutat att sälja verksamheten för att fokusera på andrat restaurang projekt. Restaurangen har byggt upp ett starkt rykte och en lojal kundbas, vilket gör detta till en unik möjlighet för en ny ägare att ta över en välmående verksamhet.

Verksamhetsbeskrivning
Restaurangen är en etablerad och välkänd verksamhet, belägen på en central adress på Östermalm. Sedan starten år 2000 har restaurangen varit ett populärt val för både lokala besökare och turister, vilket har bidragit till dess stabila marknadsposition. Med ett genomtänkt koncept och ett brett utbud av rätter har restaurangen fortsatt att dra till sig en stor kundkrets. Öppettiderna är generösa, med verksamhet sju dagar i veckan med tilllåtelse att ha öppet till kl: 24:00, vilket optimerar kundflödet och intäkterna.

Vad ingår?
Försäljningen inkluderar samtliga inventarier, värderade till cirka 1.5 miljoner kronor. Den nya ägaren kommer också att ta över ett långsiktigt hyreskontrakt, med en månadshyra på 26 875 kr (exkl. moms). Hyreskontraktet är indexreglerat, vilket ger stabilitet och förutsägbarhet för framtida kostnader.

Omsättning/Resultat
Restaurangens omsättning har varit konsekvent positiv med en vinstmarginal på cirka 3 miljoner kronor. Historiskt sett har verksamheten visat god lönsamhet, vilket ger den nya ägaren en stabil grund att bygga vidare på.

Personal
Företaget sysselsätter 12 personer, fördelat på heltid och deltid. Personalen har en gedigen erfarenhet inom branschen och bidrar aktivt till företagets framgångar genom att upprätthålla hög servicenivå och kvalitet på maten.

Hyreskontrakt
Restaurangen är belägen på Valhallavägen, Stockholm, en strategisk plats som bidrar till dess höga kundflöde. Den totala månadskostnaden för hyran, inklusive index och fastighetsskatt, uppgår till 35 355 kr. Hyreskontraktet är fördelaktigt för den nya ägaren och säkrar verksamhetens fortsatta närvaro på denna centrala plats.

Öppettider
Restaurangen har generösa öppettider som sträcker sig från måndag till fredag 10:00-22:00 och lördag/söndag 12:00-22:00 (med tilllåtelse att ha öppet till kl: 24:00), vilket ger möjlighet till maximal intäkt från kundflödet.

Varulager
Varulagret, som inte ingår i priset, är värderat till cirka 400 Tkr och kan köpas in krona för krona, vilket ger den nya ägaren en bra startpunkt för fortsatt drift av verksamheten, beroende på behov.

Begärt pris
Företaget är till salu för 10,5 Mkr (Alla bud beaktas).

FAKTA
Objekt.nr: RE-3042
Bransch: Restaurang
Ort: Stockholm
Omsättning: 17,8 Mkr
Resultat: ca 3 Mkr
Hyra: 26 875kr (exkl. moms)
Begärt pris: 10,5 Mkr (Alla bud beaktas)

Ansvarig mäklare
Lukas Kjellqvist

User

Old Brokers

Old Brokers

Telefon: Visa nummer

Mobil: Visa nummer

    Fråga Mäklaren

      Old Brokers

      Old Brokers

      Telefon: Visa nummer

      Mobil: Visa nummer

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer

        Vanliga frågor och svar från företagsköpare