Eltra and Sport AB – En ledande aktör inom mikromobilitet

Din intresseanmälan har skickats

location Stockholm

Grundat

2018

Omsättning

5-10 Mkr

Area

180 m2

Beskrivning av Eltra and Sport AB – En ledande aktör inom mikromobilitet

Nu har du möjligheten att förvärva Eltra and Sport AB, en väletablerad och innovativ aktör inom mikromobilitet. Bolaget grundades 2018 som Eltra Scooters och har sedan dess expanderat både sin verksamhet och sitt sortiment. Med en stark närvaro både online och i fysisk butik, samt ett etablerat rykte för kvalitet och pålitlighet, är detta en unik chans att ta över ett företag med stort tillväxtpotential.

Om företaget

Eltra and Sport AB började som en specialiserad försäljare av elsparkcyklar men har sedan dess breddat sitt sortiment till att inkludera elcyklar, lådcyklar, elmopeder och över 500 andra produkter. År 2020 öppnade företaget en serviceverkstad för elsparkcyklar, vilket ytterligare stärkte deras marknadsposition. Med partnerskap med globala varumärken som Super73, Mate Bike, Butchers&Bicycles, UBCO och OneWheel, har Eltra skapat sig en stark position på marknaden.

År 2022 uppnådde Eltra en omsättning på 9,6 MSEK, men trots utmaningar med lönsamheten fortsätter bolaget att vara en viktig aktör inom branschen. Med en e-handel byggd på Shopify och en fysisk butik på 180 kvm i hjärtat av Stockholm, är Eltra väl positionerat för framtida tillväxt.

Fördelar med förvärvet

• Starkt varumärke: Eltra är synonymt med kvalitet och pålitlighet inom mikromobilitet. Med toppbetyg på både Trustpilot (4,4/5 från 359 recensioner) och Google (4,5/5 från 90 recensioner) har företaget en lojal kundbas.
• E-handel: En nybyggd och modern e-handelsplattform som möjliggör effektiv och skalbar försäljning online.
• Partnerskap: Exklusiva samarbeten med ledande varumärken inom mikromobilitet, vilket ger tillgång till marknadsledande produkter som ännu inte etablerats fullt ut i Sverige.
• Unik position på marknaden: Eltra är det enda servicecenter för elsparkcyklar i Stockholm, vilket skapar en stabil inkomstkälla från reparationer och service.
• Tillväxtmöjligheter: Potential att utveckla och lansera en egen elsparkcykelmodell samt expandera produktutbudet under varumärket Eltra.
• B2B-försäljning: Befintliga avtal med företag som Parkit, Homemaid, Easy Park och Polisen erbjuder en stabil bas för vidare B2B-expansion.

Finansiell information

Bolaget har haft betydande investeringar från befintliga ägare, med totalt 6-7 MSEK i aktieägartillskott under åren.

Sammanfattning

Eltra and Sport AB är ett företag med stor potential för fortsatt tillväxt inom en snabbt växande marknad. Med en etablerad kundbas, starka partnerskap och en unik position inom service och reparationer, erbjuder detta företag en grund för vidare expansion. För den rätta köparen finns här möjligheten att ta Eltra till nästa nivå och vidareutveckla ett redan framgångsrikt koncept inom mikromobilitet.

Kontakta oss för mer information och för att diskutera hur du kan bli en del av Eltras framtid.

ES

Eltra Sport AB

    Fråga Mäklaren

      ES

      Eltra Sport AB

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer