BOB-C - Lönsam e-handel inom accessoarer (EH-5024)

bolagsplatsen Din intresseanmälan har skickats

location Sverige

bolagsplatsen

Omsättning

1 Mkr
bolagsplasen

Prisidé

1 Mkr
bolagsplatsen

Resultat

Vinst
bolagsplatsen

Flyttbart företag

Ja

Beskrivning av BOB-C - Lönsam e-handel inom accessoarer (EH-5024)

Bakgrund till försäljningen
E-handeln bob-c.se startade i juli 2021 och har sedan dess visat en stark tillväxt och lönsamhet. Företaget säljs nu på grund av ägarens önskan att överlåta verksamheten till någon med potential att vidareutveckla dess framtida möjligheter. Affärsmodellen och varumärket är välarbetade och företaget är redo att växa ytterligare, speciellt inom B2B, där det redan finns intresse från återförsäljare.

Verksamhetsbeskrivning
bob-c.se är en etablerad e-handel som säljer accessoarer med en stor lojal kundstock och mycket god konverteringsfrekvens (ca 6 %). Med en genomgående stark marknadsföringsstrategi som främst kretsar kring Meta Ads och en nästan obearbetad potential för nyhetsbrev och annan organisk marknadsföring, finns det stor utvecklingsmöjlighet. E-handeln använder plattformen Quickbutik och säljer i dagsläget främst till slutkonsumenter, men det finns en oexploaterad möjlighet inom B2B. Företaget har även en låg returgrad på 1,7 % för 2024, vilket vittnar om hög kundnöjdhet.

Vad ingår?
I försäljningen ingår e-handelsplattformen Quickbutik, domänen bob-c.se, samtliga sociala mediekanaler (Instagram, Facebook och TikTok), samt ett varulager till ett värde av cirka 90 000kr exklusive moms. Företaget har även ett avtal med två kinesiska leverantörer och använder Postnord som fraktpartner. Samtliga frakt- och betalningslösningar är redan implementerade, inklusive Klarna och Swish. Företagets nyhetsbrev har idag cirka 4 000 prenumeranter, och affiliatemarknadsföring är påbörjad via Addrevenue.

Omsättning/Resultat
Företaget har sedan starten haft en positiv omsättning och resultat. Nedan följer de historiska siffrorna för omsättningen:

2021 (juli-dec): 121 000kr online
2022: cirka 500 000kr varav 400 000kr online
2023: cirka 1,2 miljoner kronor varav 900 000kr online
YTD 2024: cirka 925 000kr online
Samtliga år har visat vinst, med en vinstmarginal på mellan 20–32 %. Företaget har potential att expandera ytterligare genom ökad marknadsföring och fokus på B2B-segmentet.

Personal
Företaget har idag tre anställda, inklusive ägaren som arbetar på 50 %. De övriga två anställda arbetar på timbasis. Personalstrukturen är flexibel och anpassningsbar efter företagets behov, vilket gör det enkelt för en ny ägare att ta över verksamheten.

Inventarier
Förutom varulagret ingår pack- och förbrukningsmaterial i försäljningen, vilket gör det möjligt för den nya ägaren att fortsätta driften utan några större initiala investeringar.

Öppettider
E-handeln är tillgänglig dygnet runt online. Kundservice sker primärt via mail och besvaras inom 3–6 meddelanden per dag, vilket gör den lättskött och enkel att hantera.

Begärt pris
Företaget säljs för 1 000 000kr beroende på timing och överenskommelse. (Alla bud beaktas)

FAKTA
Objekt.nr: EH-5024
Bransch: E-handel, accessoarer
Namn: bob-c.se
Ort: Online
Omsättning: ca 925 000kr (2024 YTD)
Resultat: Positivt alla år
Hyra: Ingen
Begärt pris: 1 000 000kr (Alla bud beaktas)
Hemsida: bob-c.se

Ansvarig mäklare
David Nordanskog

User

Old Brokers

Old Brokers

Telefon: Visa nummer

Mobil: Visa nummer

    bolagsplatsen

    Fråga Mäklaren

      Old Brokers

      Old Brokers

      Telefon: Visa nummer

      Mobil: Visa nummer

      bolagsplasen

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer

        Vanliga frågor och svar från företagsköpare