Blomsterbärget (BO-9036)

location Ludvika - Dalarna

Din intresseanmälan har skickats

Omsättning

1 Mkr

Resultat

Vinst

Beskrivning av Blomsterbärget (BO-9036)

Bakgrund till försäljningen
Blomsterbärget, en välkänd blomsterhandel med en historia som sträcker sig 60 år tillbaka i tiden, söker nu en ny ägare. Efter att ha återupplivat affären 2023 och av personliga skäl, önskar ägaren att överlåta verksamheten till någon som kan fortsätta att vårda och utveckla den med samma passion.

Verksamhetsbeskrivning
Belägen på Kopparbergsvägen 50 i Grängesberg, erbjuder Blomsterbärget ett brett utbud av blommor och växtarrangemang för alla tillfällen. Affären är känd för sin personliga service, kvalitet och kreativitet. Trots att verksamheten återstartas 2023, bär den en stark tradition och har etablerat ett gott rykte i området.

Vad ingår?
Köpet inkluderar en bostadsrättslokal och ett omfattande lager värderat till 150-200 tusen kronor och inventarier till ett värde av cirka 250 tusen kronor, inklusive en viktig relation med Interflora. Ny ägare kommer att behöva godkännas för att ta över detta interflora avtal samt bli godkänd av BRF:s styrelse.

Omsättning/Resultat
Verksamheten visar en omsättning på cirka 1 mn SEK. För närvarande visar företaget ett resultat på noll, vilket ger en stor potential för en energisk ny ägare att förbättra och expandera.

Personal
Blomsterbärget drivs av Marianne själv, vilket betyder att en ny ägare har möjlighet att sätta sin egen prägel på företaget. Marianne kan tänka sig att fortsätta som anställd av en eventuell ny ägare på upp till 75%.

Inventarier
Köparen kommer att överta väl underhållna inventarier som är essentiella för den dagliga driften, vilket minimerar behovet av initiala ytterligare investeringar.

Hyreskontrakt
Affären är belägen i en attraktiv bostadsrättslokal hos RBF Grängesbergshus. Detaljer kring månadskostnaden diskuteras vidare med intresserade köpare som har möjlighet att förvärva bostadsrätten vid övertagandet av näringsverksamheten.

Öppettider
Butiken har anpassade öppettider som tillgodoser kundernas behov och säsongens variationer, vilket ger flexibilitet för den nya ägaren att anpassa efter eget behov.

Varulager
Inkluderat i köpet är ett välvalt sortiment av ett rullande lager till ett värde av 150-200 tusen kronor.

Begärt pris
Ring för info!

Övrig info
Detta är en unik möjlighet att ta över en etablerad verksamhet med en trogen kundkrets. Den nya ägaren kommer också att dra nytta av företagets läge i ett område med flera stora företag som Hitachi och Spendrups, vilket kan erbjuda ytterligare affärsmöjligheter.

Alla uppgifter härrör från säljaren!

Fakta
Objekt.nr: BO-9036
Bransch: Handel
Namn: Blomsterbärget
Ort: Grängesberg
Storlek: ca 88 kvm plus biytor
Omsättning: ca 1 mn
Lager: 150-200 Tkr
Utgångspris: Ring för info!

Ansvarig mäklare
Victoria Slivo

Länk till annonsen på mäklarens sida

User

Old Brokers

Old Brokers

Telefon: Visa nummer

Mobil: Visa nummer

    Fråga Mäklaren

      Old Brokers

      Old Brokers

      Telefon: Visa nummer

      Mobil: Visa nummer

        Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

        • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
        • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
        • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
        Berätta mer