30702 - Restaurang & Konferens Gröna Hästen-Centrala Laholm

bolagsplatsen Din intresseanmälan har skickats

location Laholm - Halland

bolagsplatsen

Omsättning

5-10 Mkr
bolagsplasen

Anställda

2-10 st
bolagsplatsen

Resultat

Vinst

Beskrivning av 30702 - Restaurang & Konferens Gröna Hästen-Centrala Laholm

Verksamheten bedrivs med ett mycket bra läge i centrala Laholm med en känsla av lantlig miljö med hänförande utsikt över Lagan. Känslan när du stiger in i restaurangen infrias direkt när du nås av den hänförande utsikten via de stora panoramafönsterna. Parkeringar finns i närhet samt normalt befintliga kommunikationer.
_____________________
Objektsnummer: 30702
_____________________

Öppettider:
Restaurangen har öppet måndag - fredag 11.00 -14.30.
Lördag samt söndag stängt, endast tillgängligt för beställningar med mera.
Bistro/pub, se i text

Pris: 1 750 000 kr/bud
Omsättning: ca 7 - 8 Mkr, Resultat ca 900 000 kr.
Hyra: Ring för information, se text
Yta: ca 400 kvm
_________________________

Laholm är en mycket populär och välbesökt ort under sommartid, med gäster och permanent sommarboende med god ekonomi. Laholm är omgiven av andra mycket populära semesterorter inom ett par mils avstånd. Vintertid fungerar Laholm som en normal småstad med ca 27 000 invånare i kommunen, där övervägande befolkningen bor i villa eller småhus. Populär ort att flytta till.

Nuvarande ägare har drivit verksamheten med sin inriktning sedan 2014 och har förädlat verksamheten löpande och skapat en uppskattad inriktning. Verksamhetsinriktningen är lunchrestaurang med mat baserat på bra råvaror som lagas från grunden.

Man har blivit kända för att hålla en mycket hög kvalité både vad gäller mat samt service. Beställningsverksamhet såsom bröllop, födelsedagar med mera är ett bra komplement till lunchverksamheten. Även konferenser upp till 50 personer är en annan del av verksamheten men i mindre skala. Catering förekommer inte.

Ca 300 lunchgäster per dag där ca 250 är sittande och ca 50 är för avhämtning. Fram till maj 2023 har lunchverksamheten bedrivits som buffé. Nu bedrivs den som buffé endast vad gäller allt övrigt förutom kött, fisk eller fågel som läggs på tallriken av personal. Detta har inte påverkat verksamheten negativt sett från gästernas sida.

Tillstånd att servera alkohol till 02.00 alla dagar inne samt 02.00 alla dagar på uteservering.

Serveringsdelen är i nära anslutning till entrén med en mindre bardel. Två bufféanläggningar strategiskt placerade i matsalen som rymmer ca 120 sittplatser samt genom en skjutdörr ut till uteserveringen med ca 50 platser.

Inredningen inne som ute är väl anpassad till verksamhetsinriktningen och håller en mycket god stil och hög standard.

En trappa ner finns en bar/bistro som öppnades september 2022 och där öppettiderna under hösten har varit fredagar samt lördagar 17.30 - 24.00. Under våren har det begränsats till varannan helg på grund av personalbrist. Då personalbristen blev ännu mer påtagande, så har man ej haft öppet sen i början på juni.

Ca 55 platser inne samt 9 barplatser tillhörande den långa bardisken med en genomgående hög kvalité på inredning. Bakom baren finns ett mindre kök samt och i direkt anslutning finns kylrum, frysar, beredning samt personalutrymmen. En bred trappa leder upp till huvudköket för lunchrestaurangen. Till bistro/pub hör en uteservering med ca 50 platser med samma fantastiska utsikt som lunchrestaurangen en trappa upp.

Varje öppetdag omsatte i genomsnitt 20 000 – 25 000 kronor.

Köket som ligger direkt bakom serverings/bardisken i restaurangen håller en mycket bra standard maskinellt. Planeringen av arbetsytan ger en effektiv produktion och är bra ur arbetsmiljösynpunkt. Stora förvaringsmöjligheter avseende kylar och frysar en trappa ner. Säljaren äger samtliga inventarier och som ingår i överlåtelsen.

Personalen består av 1 arbetande ägare (kock), ett restaurangbiträde på 100 procent, en personal på 80 procent i disk, ett restaurangbiträde på deltid som är visstidsanställd samt 1–2 restaurangbiträden på timmar. Det krävs 4–5 personer för att klara luncherna.

Marknadsföring sker via hemsida och sociala medier. Sedvanliga åtgärder avseende säkerhet och bevakning.

Säljaren äger även fastigheten som restaurangen är belägen i, så ett nytt 3–5-årigt hyresavtal kommer att tecknas med överenskommen hyresnivå.

Bokföring, inventarielista, fler bilder med mera finns att tillgå hos Mäklaren.

Möjlighet att förvärva en stabil och vinstgivande restaurangrörelse med ett fantastiskt läge och som tillåter olika mat- och dryckesinriktningar. Goda möjligheter att ta ett steg till avseende verksamheten med en aktiv marknadsföring för att utveckla bistro/pubdelen.

https://www.gronahasten.se/
______________________________

Känner du igen verksamheten, vänligen respektera att inte störa ägare eller personal med dina frågor.

All information och visning sker Fastighetsmäklare /Företagsmäklare på NMK Företagsmäklare. För ytterligare information vänligen fyll i kontakt formuläret nedan.

_________________________________

Ovanstående uppgifter har erhållits utav säljaren

NF

NMK Företagsmäklare

NMK Företagsmäklare

Telefon: Visa nummer

    Populära företag till salu
    bolagsplatsen

    Fråga Mäklaren

      NF

      NMK Företagsmäklare

      NMK Företagsmäklare

      Telefon: Visa nummer

      bolagsplasen

        Vi säkerställer flest försäljningar i Sverige

        • 100% anonym process
        • +10 000 försäljningar sedan starten
        • Värderar ert bolag och stöttar er hela vägen
        Berätta mer

        Vanliga frågor och svar från företagsköpare